“Niet alleen bond, maar ook STVV en Genk moeten streng zijn

“Niet alleen bond, maar ook STVV en Genk moeten streng zijn"

30-09-2019 23:31

STVV – KRC Genk eindigde niet zoals het normaal hoort. Vlak voor tijd maakte scheidsrechter Nicolas Laforge vervroegd een einde de partij wegens ongeregeldheden op de tribune. Maandag zorgde de Limburgse derby voor gespreksstof tijdens Extra Time.

Zowel enkele supporters van STVV als enkele fans van KRC Genk gingen over de schreef. Voor Franky Van der Elst is het simpel. "Tegen de relschoppers moet men harder optreden. Met camerabeelden moet je ze er eenvoudig kunnen uithalen. Daarna moet je zeggen: 'Sorry, je komt er niet meer in.'"

Volgens Gert Verheyen moet niet alleen de Koninklijke Belgische voetbalbond optreden. "Bij de bond moeten ze streng, maar ook de clubs moeten hard optreden. Alleen durven clubs dat in het algemeen niet te doen uit schrik."

Filip Joos gaf ook zijn kijk op de feiten. "Is het zoveel gevraagd om naar een match te kijken en niks te gooien? Ik begrijp dat zo'n kooi werkt als een rode lap op een stier, maar zo'n eigenaar begrijp ik ook. Hij wil niet zoals in het verleden zijn veld beschadigd zien worden."