Thorup laat tiener debuteren bij KAA Gent: Jongensdroom die uitkomt

Thorup laat tiener debuteren bij KAA Gent: "Jongensdroom die uitkomt"

27-09-2019 10:45
18

KAA Gent kende woensdag geen moeite met Eendracht Aalst. Het werd een ruime 0-4. Ook de jonge Dylan Mbayo pikte zijn goaltje mee en is daar duidelijk heel gelukkig mee.

De zoon van ex-profvoetballer Marcel Mbayo mocht tegen Aalst invallen en liet zich dus meteen zien. "Voor het eerst kreeg ik de kans om minuten te sprokkelen tijdens een officiële wedstrijd. Prachtig, toch? Dinsdagochtend had de coach al laten verstaan dat ik in de wedstrijdselectie zat en dat hij zo veel mogelijk jongens die de voorbije weken minder in actie kwamen, aan bod zou laten komen."

Mbayo kon meteen scoren na een assist van Roman Bezus. "Ik liep goed in de rug van de defensie. Toen Bezus me aanspeelde, twijfelde ik niet en werkte ik netjes af. Uiteraard had ik toch even kippenvel toen ik mocht invallen, maar dat was snel voorbij."

Misschien is dit wel het begin van iets moois. "Ik weet dat ik nog een lange weg heb af te leggen, maar dit nemen ze me nooit meer af. Noem het gerust een jongensdroom die in vervulling is gegaan. Toen ik de kans kreeg om Lokeren in te ruilen voor AA Gent, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik geniet bovendien ook echt het vertrouwen van de coach, die me enorm steunt."