Kompany opent vier vacatures voor wintermercato: 'Tussen de lijnen lezen'

Kompany opent vier vacatures voor wintermercato: 'Tussen de lijnen lezen'

27-09-2019 08:25 Laatste update: 08:39
32

Afgelopen woensdag pakte RSC Anderlecht pas haar tweede overwinning van het seizoen. Bij K. Beerschot V.A. kwalificeerde het zich voor de volgende ronde van de Croky Cup: 2-3. Toch blijft het geleverde spel van de Brusselaars ondermaats. Vincent Kompany blikt dan ook al vooruit naar de wintermercato.

Anderlecht heeft er een drukke transferperiode opzitten, maar het werk zit er nog niet op. Ook in januari wil Kompany zijn kern verder stofferen. Dat vertelde de speler-trainer niet letterlijk, maar La Dernière Heure leidt dat af door 'tussen de lijnen door te lezen'. In totaal ontwaart het Waalse medium vier posities waar Anderlecht zich wil versterken.

Vooral op de backs zoekt Kompany de komende maanden naar opportuniteiten. Tijdens het seizoensbegin moest hij daar voornamelijk beroep doen op jongelingen: Elias Cobbaut, Sieben Dewaele en Killian Sardella passeerden het vaakste de revue. Zowel op de rechts- als linksachter wil Anderlecht wat kwaliteit én ervaring toevoegen.

Verder is Kompany ook op zoek naar een vervanger voor ... zichzelf. Aangezien hij zelf vaak met blessures worstelt (in Beerschot viel hij opnieuw uit), wil de Rode Duivel nog een extra optie als mandekker. Voorlopig nemen Philippe Sandler en Derrick Luckassen de honneurs waar, maar achter hen is de spoeling dun. Tot slot blijft doelpunten maken een probleem voor paars-wit. Anderlecht zal zich dan ook -opnieuw- richten op een offensieve versterking.