VP 11 Van De Week Speeldag 8: Club, Antwerp en Standard oppermachtig

VP 11 Van De Week Speeldag 8: Club, Antwerp en Standard oppermachtig

Gepubliceerd: maandag 23 september 2019 om 10:45ma 23-09-2019 om 10:45

Laatste update: maandag 23 september 2019 om 22:15ma 23-09-2019 om 22:15

Ook op Speeldag 8 waren er heel wat mooie dingen te zien op de Belgische velden. Vooral Club Brugge, Antwerp en Standard konden op deze speeldag overtuigen.

Van Crombrugge bis
Hendrik Van Crombrugge was zondag de enige reden dat Anderlecht niet met een afstraffing naar huis ging. Van Crombrugge was uitstekend op zijn lijn en zo mogelijk nog beter in het uitkomen. De Leuvenaar was een verdediging op zich, maar werd hopeloos in de steek gelaten door zijn ploegmaats.

Op de rechtsachter kiezen we voor Joakim Maehle, die terug voluit zijn basisplaats claimt bij KRC Genk en ook een assist gaf. Op de linksback kiezen we voor Eduard Sobol van Club Brugge. De Oekraïener was naar het achterplan verdwenen bij Club, maar was onvermoeibaar tegen Anderlecht en maakte het Sardella aartsmoeilijk.

Centraal kiezen we voor de tweede week op rij voor Wesley Hoedt. Knap van Antwerp dat het een verdediger met zo'n kwaliteiten kon halen: wat een meerwaarde! Kostas Laifis was ook weer autoritair bij Standard én hij kon scoren. Het moet wel gezegd dat de spitsen Eupen erg weinig voorstelden.

Uitgebalanceerd drietal
Op het middenveld kunnen we voor één complementair trio gaan. Sander Berge toonde bij Genk dat hij ook als box-to-box kan spelen. Hij bleef voor één keer niet voor de verdediging en kon zo zijn goaltje meepikken. Dit smaakt naar meer voor de Noor.

Rob Schoofs liet zich opmerken bij KV Mechelen en wordt zo de tweede man op ons middenveld. Op de nummer tien kiezen we natuurlijk voor Didier Lamkel Zé. De Kameroener is soms een beetje gek, maar aan zijn talent twijfelt niemand meer.

Drie spitsen, zes goals
Voorin willen we de tegenstand vooral op snelheid pakken. Dat lukt zeker met Krépin Diatta, die brokken maakte voor Club Brugge en voor beide goals zorgde tegen Anderlecht. Aleksandar Boljevic liet zich opmerken bij Standard, ook al met twee goals. Roman Yaremchuk scoorde ook al twee keer voor KAA Gent en zag nog twee goals afgekeurd worden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws