Marins liefde roest niet: Ajax-fans zijn warm, maar Standard is uitzonderlijk

Marins liefde roest niet: "Ajax-fans zijn warm, maar Standard is uitzonderlijk"

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 11:16zo 22-09-2019 om 11:16

Razvan Marin ruilde Standard Luik deze zomer in voor Ajax. In Amsterdam wist de Roemeen de criticasters nog niet helemaal te overtuigen, al staat zijn talent buiten kijf. Na enkele maanden in de Eredivisie wil Marin wel enkele vergelijkingen maken.

Allereerst ligt het niveau bij Ajax een stukje hoger dan bij Standard. "Je voelt het in de trainingen", doet Marin zijn verhaal bij Het Belang van Limburg en La Dernière Heure. "De kwaliteit van de passes bijvoorbeeld. Daardoor gaat het meteen een stuk sneller. Zulke dingen maken het verschil. Hier weet iedereen wat ie moet doen. Iedereen volgt één filosofie, één spelstrategie."

Marin probeert ook de beide competities te vergelijken. "In Nederland wil elke ploeg voetballen, terwijl de meeste teams in België fysieker spelen en er een veldslag van maken", duidt de middenvelder het verschil aan. "Hier steken Ajax, PSV en ook AZ en Feyenoord erbovenuit. In België heb je meer teams die aan elkaar gewaagd zijn, waardoor je voor mij een lastigere competitie krijgt. Verder lijken de twee landen best op mekaar."

Terugkeer?
Tot slot gaat Marin nog even dieper in op de supportersgroepen van Ajax en Standard. Alleen al daarom zou hij wel willen terugkeren naar Luik. "Ik zou het doen voor de supporters, want zij zijn fantastisch. Bij Ajax zijn de mensen zeer warm, maar die van Standard zijn uitzonderlijk. Misschien keer ik ooit wel terug, waarom niet?",  besluit Marin.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws