'Celstraf van Russisch international ten einde, Zenit biedt een tweede kans'

'Celstraf van Russisch international ten einde, Zenit biedt een tweede kans'

Gepubliceerd: vrijdag 20 september 2019 om 18:42vr 20-09-2019 om 18:42

Aleksandr Kokorin heeft na zijn gevangenisstraf weer onderdak gevonden. De spits kreeg in mei van dit jaar gevangenisstraf vanwege 'hooliganisme en mishandeling' en kwam dinsdag op borgtocht vrij, waarna hij een contract ondertekende bij zijn oude club Zenit Sint-Petersburg.

De aanvaller speelde voor zijn celstraf ook al bij Zenit, maar zijn contract werd ontbonden toen de straf bekend werd. Nu heeft Kokorin alweer een nieuw contract verdiend bij de Russische kampioen. Hij ligt tot het einde van dit seizoen vast in Sint-Petersburg, schrijven diverse Russische media. De 28-jarige Kokorin kwam ook al tot 48 interlands namens zijn land.

In oktober werd de Russische spits opgepakt vanwege betrokkenheid bij het mishandelen van twee personen in een restaurant. Er waren ook camerabeelden van het incident, waarop Kokorin eenvoudig te identificeren was.

Naast Kokorin kwam ook Pavel Mamaev (30), een andere Russische voetballer die betrokken was bij de incidenten, vrij. De middenvelder speelde voor zijn celstraf bij FK Krasnodar, maar die club heeft hem nog geen nieuw contract aangeboden.

Update: Kokorin kan toewerken aan een rentree als profvoetballer. Zenit heeft vrijdag een foto gedeeld waarop te zien is hoe hij zijn medische keuring ondergaat. De 28-jarige spits begint binnenkort aan zijn individuele trainingsprogramma en mag dan denken aan zijn eerste wedstrijd sinds 7 oktober 2018.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws