Advocaat geraakt door overlijden 'ondeugende' Ricksen: Het is in- en intriest

Advocaat geraakt door overlijden 'ondeugende' Ricksen: "Het is in- en intriest"

Gepubliceerd: donderdag 19 september 2019 om 07:44do 19-09-2019 om 07:44

Dick Advocaat is geschrokken van het overlijden van Fernando Ricksen. Woensdag stierf de voormalig rechtsback van onder meer AZ, Glasgow Rangers en Oranje op 43-jarige leeftijd. Hij was al jaren ALS-patiënt. Advocaat kende Ricksen goed. 

"Het was een levenslustige jongen, een ondeugende jongen ook, maar wel een eerlijke vent. Ik kon goed met hem overweg", vertelde Advocaat woensdag in de studio van Veronica InsideDaar zat hij om een aantal Champions League-duels te analyseren. 

"De laatste keer dat ik hem sprak? Dat is lang geleden. Toen ging het eigenlijk al niet meer. Ja, 43 jaar, dan begin je eigenlijk pas te leven, het leven te begrijpen. Het is in- en intriest als je op die leeftijd het leven laat."

Advocaat haalde Ricksen in 2000 van AZ naar Rangers. De twee werkten ook samen bij Zenit Sint-Petersburg en het Nederlands elftal. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Genk is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Heracles-aanvaller Cyriel Dessers. Een goede aanwinst voor Genk? #Genk #KRCGenk #Transfernieuws #Heracles #JPL #Dessers

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws