Mathijssen: “Het is verbazingwekkend dat KRC Genk niet verder staat”

Mathijssen: “Het is verbazingwekkend dat KRC Genk niet verder staat”

Gepubliceerd: dinsdag 17 september 2019 om 08:46di 17-09-2019 om 08:46

Laatste update: dinsdag 17 september 2019 om 10:00di 17-09-2019 om 10:00

De eerste horde in de poulefase van de Champions League voor KRC Genk is RB Salzbug. Jacky Mathijssen geeft zijn mening over de wedstrijd tegenover Het Belang van Limburg.

KRC Genk heeft enkele sterkhouders kunnen houden. “Iedereen is het erover eens dat Genk goed door de transferperiode is gekomen. De trainerskeuze, enkele onverwachte blijvers, de kwaliteit van de nieuwkomers, het plaatje oogt mooi. Daarom is het een beetje verbazingwekkend dat de ploeg niet verder staat.”

Toch mist er wat bij de landskampioen, vindt Mathijssen. “Ik denk niet dat er intern ontgoocheling is over het spel. Wel over het gemis aan grinta. Net omdat Mazzu staat voor grinta. Hij zal zich daar ongetwijfeld het hoofd over breken en met oplossingen moeten komen. Daarvoor moet hij man en paard noemen. Momenteel moet Genk te goed spelen om kansen te creëren.”

Champions League
Volgens Mathijssen moet KRC Genk voluit gaan in het kampioenenbal. “Een fantastische poule met Napoli en Liverpool. De derde plaats moet de gezonde ambitie zijn van Genk. De club mag er geen vrede mee nemen dat ze erbij is. Wil Genk die ambitie inlossen, dan zal het voorbij Salzburg moeten. In die zin is de eerste wedstrijd de belangrijkste van de zes.”

“Een duidelijke nederlaag zou meteen een hypotheek leggen op het vervolg. Hopelijk toont Racing een mooier gelaat dan in de competitie. Het zou zomaar kunnen. Het voorbeeld van de onfortuinlijke Vukovic indachtig, hebben een aantal spelers tot nu toe misschien met de handrem op gespeeld en getraind. Een menselijke reflex”, aldus Mathijssen.

Poll

Heeft Mathijssen hier gelijk?

(191 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws