Nieuw talent staat op bij Belgische U21: En ik kan nog beter

Nieuw talent staat op bij Belgische U21: "En ik kan nog beter"

Gepubliceerd: donderdag 12 september 2019 om 14:43do 12-09-2019 om 14:43

Nog niet bekend bij het grote publiek, maar daar kan binnenkort verandering in komen. Bij de Belgische Beloften debuteerde Francesco Antonucci (20) tegen Bosnië. De middenvelder blonk meteen uit.

De Belgische Beloften speelden 0-0 gelijk, maar Antonucci wist wel te overtuigen. "Het liep fantastisch. En ik kan nog beter. Veel beter, zelfs", reageerde de spelmaker bij Het Laatste Nieuws.

De middenvelder wordt dit seizoen door AS Monaco verhuur aan FC Volendam. In het verleden speelde hij voor RSC Anderlecht, dat hij op zijn zestiende verliet voor een buitenlands avontuur bij Ajax. "Het is onmogelijk te zeggen of ik in België vroeger was doorgebroken. Het kán, ja. Maar ik heb nergens spijt van. Ik leer in het buitenland veel."

Hij trok uiteindelijk naar Monaco, waar hij een landgenoot goed leerde kennen. "Youri Tielemans was mijn maatje in Monaco. Ook met Mbappé en Fabinho trok ik geregeld op. Van zulke toppers kun je veel opsteken. Ik zal pas blij zijn als ik bij Monaco meedraai. Liefst zo snel mogelijk", aldus Antonucci.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws