Harde conclusie: We hebben geen 20 Rode Duivels van het absoluut hoogste niveau

Harde conclusie: "We hebben geen 20 Rode Duivels van het absoluut hoogste niveau"

07-09-2019 15:13
8

De Rode Duivels maakten vier doelpunten bij San Marino en daarmee is de kous zowat af. Het geleverde spel was helemaal niet om over naar huis te schrijven. Vooral de vervangers van uitblinkers als Eden Hazard, Axel Witsel, Dries Mertens en Romelu Lukaku vielen door de mand, zag Peter Vandenbempt.

Dat leidt de journalist tot een spijkerharde vaststelling. "Je kan toch stilaan gaan denken dat we geen 20 Rode Duivels hebben van het absoluut hoogste niveau", analyseert hij bij Sporza. "België kan geen vier of vijf spelers wisselen en nog altijd top zijn, zelfs niet tegen San Marino. Als er weinig ruimte is, is er geen vervanger voor Hazard. Hij is een unieke speler, die gisteren het meest gemist werd voor een individuele actie. De spoeling is misschien toch iets dunner dan we gedacht hadden."

De generatie die de voorbije jaren het mooie weer maakte, lijkt stilaan op haar laatste benen te lopen. "De jongens die eraan komen en over drie-vier jaar deze generatie moeten aflossen, moeten het dan toch nog tonen. Ze krijgen wel nog de kans om een beetje te groeien, maar we hebben geen onbeperkt reservoir om uit te putten om de Rode Duivels op de nummer 1-positie van de wereld te houden", blikt Vandenbempt negatief vooruit.

Volgens hem zal de wanprestatie van vrijdagavond gevolgen hebben voor bepaalde spelers. "Ik denk dat de bondscoach, die natuurlijk nooit in zijn kaarten laat kijken, veel meer ontevreden is over wat hij in het eerste uur heeft gezien dan hij laat uitschijnen. Tussen de lijnen kan je toch lezen dat dit zal meespelen in zijn keuze voor de 23 spelers voor het EK", voorspelt Vandenbempt.