Dessel loot drie keer op rij Moeskroen in beker: Kan niet minder aantrekkelijk

Dessel loot drie keer op rij Moeskroen in beker: "Kan niet minder aantrekkelijk"

Gepubliceerd: dinsdag 27 augustus 2019 om 23:26di 27-08-2019 om 23:26

FC Dessel Sport speelt in de zestiende finales van de Beker van België tegen Excelsior Moeskroen. En dat is al voor het derde jaar op rij. De kans dat dat gebeurt, is 0,02 procent. Min of meer onmogelijk dus.

De Kempenaars krijgen voor de derde keer op rij Royal Excelsior Moeskroen over de vloer. "Je zou als buitenstaander bijna geloven dat het doorgestoken kaart is", vertelde Dessel-voorzitter Willy Mermans aan Het Laatste Nieuws. "Maar ik was op de loting, samen met nog iemand van de club. Maar het is een geleide loting, die correct is gebeurd. We hebben gewoon... pech gehad. De eerste keer neem je zo’n loting aan. De tweede keer zeg je tegen jezelf: hoe is dat mogelijk? En nu... Het is onwaarschijnlijk. Wat kan je verder doen of zeggen? Potverdorie, zeker? Het is nu zo. We zullen proberen doorstoten. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan."

In die 1/16de finales komen de eersteklassers in het spel. De loting is geleid. Dat wil zeggen: de ploegen uit 1A ontwijken elkaar. De clubs uit de lagere afdelingen spelen gegarandeerd tegen een topklasser, maar Dessel heeft voor het derde jaar op rij pech. "Moeskroen brengt geen supporters mee. Niemand in de Kempen is erin geïnteresseerd. Je kan geen minder aantrekkelijke tegenstander vinden voor onze club", besloot Mermans.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws