Peptalk bij Cercle Brugge: Het moet anders om dit seizoen te overleven

Peptalk bij Cercle Brugge: "Het moet anders om dit seizoen te overleven"

Gepubliceerd: zondag 25 augustus 2019 om 12:07zo 25-08-2019 om 12:07

Cercle Brugge is na de vijfde speeldag eindelijk van de hatelijke nul punten af. Cercle droeg de rode lantaarn over aan Waasland-Beveren door hen in een rechtstreeks kelderduel te verslaan: 1-0. In een flauwe eerste helft leek de thuisploeg nochtans niet op weg naar de eerste zege.

Cercle-trainer Fabian Mercadal moest flink bijsturen tijdens de pauze. "Onze eerste helft was de slechtste sinds ik bij de club ben. Ik heb hen gezegd dat het anders moest als we willen overleven in dit kampioenschap. Ik hoop dat deze drie punten ons vertrouwen zullen geven", citeert Sporza.

Matchwinner Stef Peeters weet ook dat het voorlopig onvoldoende is. "Onze eerste helft was zeer zwak, het was er niet aan te zien dat wij moesten winnen. Qua mentaliteit was het in de tweede helft beter, al moeten we wel beseffen dat het eigenlijk niet genoeg was."

De tweede helft geeft Peeters wel hoop. "We hebben een jonge groep en voor veel spelers is het nieuw om zulke wedstrijden te spelen waar het om gaat. In de tweede helft hebben we twee goede invalbeurten gehad die het verschil gemaakt hebben. Nu even genieten, hopelijk zijn we nu vertrokken", besluit de middenvelder.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws