OFFICIEEL: Sanches verlaat Bayern voor avontuur in Ligue 1

OFFICIEEL: Sanches verlaat Bayern voor avontuur in Ligue 1

Gepubliceerd: vrijdag 23 augustus 2019 om 21:42vr 23-08-2019 om 21:42

Renato Sanches is per direct vertrokken bij Bayern München, maakt Der Rekordmeister vrijdagavond bekend via de officiële kanalen. De 22-jarige Portugees gaat het na drie seizoenen in München proberen bij Lille.

Sanches blonk uit tijdens het EK van 2016 en vertrok met hoge verwachtingen naar Bayern, maar kon nauwelijks overtuigen. Tijdens het seizoen 2017/2018 werd hij al verhuurd aan Swansea City. De regerend Bundesliga-kampioen doet geen mededelingen over de transfersom, maar BILD en L'Équipe meldden eerder deze week dat deze 25 miljoen euro bedraagt. Bayern betaalde in 2016 nog 35 miljoen aan Benfica en lijdt dus tien miljoen euro verlies.

Een vertrek van Sanches hing al enige tijd in de lucht. Na de eerste competitiewedstrijd tegen Hertha BSC - waarin hij vijf minuten mee mocht doen - beklaagde hij zich al over zijn gebrekkige speeltijd. "Het is cruciaal voor hem om regelmatig te spelen, want hij wil met Portugal op het EK van 2020 spelen", laat voorzitter Karl-Heinz Rummenigge weten aan de clubsite. "Wij willen Renato bedanken voor zijn inzet namens Bayern en we wensen hem alle geluk in de toekomst."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws