Engelbewaarder, VAR en Vanaken bezorgen Club Brugge geweldige uitgangspositie

20-08-2019 22:52 Laatste update: 22:58
56

De groepsfase van de Champions League halen, is voor Club Brugge nog altijd mogelijk. Sterker nog, in de heenmatch in Oostenrijk heeft Blauw-Zwart een geweldige uitgangspositie versierd. Tegen LASK Linz won Club Brugge met 0-1 na het nodige geluk en een strafschopdoelpunt van Hans Vanaken.

Club Brugge speelde in Oostenrijk zonder de geblesseerde Mechele en de geschorste Tau, maar in de eerste helft wel met een geweldige engelbewaarder. In de eerste vijf minuten kregen de Oostenrijkers drie enorme kansen om de score te openen, maar keer op keer ontsnapte Blauw-Zwart. Een bal tussen de paal krijgen, leek voor LASK Linz een onmogelijke opdracht. Ondanks in totaal zes goede mogelijkheden moest Mignolet maar één bal voor de pauze pakken. Dat was dan nog een scherpe voorzet. Het dichtste bij een doelpunt kwam LASK Linz nog toen Deli een voorzet tegen de eigen paal verlengde.

VAR ziet geen buitenspel
Club Brugge had in de eerste helft ook helemaal niets te klagen over de arbitrage. Na zes minuten werd Openda in de zestien in de rug gelopen. De vervanger van Tau in de basis ging neer en de bal op de stip. De VAR keek minutenlang naar de beelden, maar de strafschop bleef ondanks dat Openda buitenspel stond alvorens hij een overtreding kreeg te verwerken. Vanaken bleef na de commotie rustig en schoot zijn vijfde goal van het seizoen vanaf elf meter tegen de touwen.

In de tweede helft kregen we ander spelbeeld. De thuisploeg was plots een pak minder dreigend en Club Brugge kon er vaker gevaarlijk uitkomen. Blauw-Zwart deed daar evenwel weinig mee. Vlak na de rust claimde Openda tevergeefs een tweede strafschop en op de counter bediende Okereke perfect Dennis, maar die geraakte niet voorbij de doelman. In Oostenrijk begon het allemaal harder te regenen en ook het spel verwaterde. LASK Linz had in de eerste helft al haar kruid verbruikt en kwam niet verder meer dan wat afstandsschoten van Klauss.

Gouden kans voor Club Brugge
Club Brugge sleepte de 0-1 over de streep en krijgt volgende week woensdag in het eigen Jan Breydelstadion de kans om de groepsfase van de Champions League te halen. Gaat het toch nog mis dan wacht de groepsfase van de Europa League op Blauw-Zwart. Maar dat laatste scenario mag eigenlijk niet gebeuren met LASK Linz als tegenstander.

Dit bericht bekijken op Instagram

Club Brugge mag beginnen dromen van de Champions League. Het keert met een goed 0-1 resultaat terug naar België! #ClubBrugge #LASCLU #LINCLU #FCB #UCL