VP Lessen, Speeldag 4: Kompany is feilbaar en tegengif voor Club Brugge

VP Lessen, Speeldag 4: Kompany is feilbaar en tegengif voor Club Brugge

Gepubliceerd: dinsdag 20 augustus 2019 om 14:00di 20-08-2019 om 14:00

Laatste update: dinsdag 20 augustus 2019 om 14:04di 20-08-2019 om 14:04

Speeldag 4 van de Jupiler Pro League is maandagavond pas afgelopen met Zulte Waregem - Charleroi. VoetbalPrimeur.be gaat op zoek naar wat we hebben geleerd uit de afgelopen speeldag.

Kompany is niet onfeilbaar
Vincent Kompany verdedigde de afgelopen weken in een zetel, het leek allemaal wat te makkelijk gaan voor hem. Niet abnormaal, want enkele maanden geleden speelde hij nog kampioen met Manchester City. Tegen KV Kortrijk zagen we echter dat zelfs Kompany geen verdediging op zich is.

Bij de vierde goal van KV Kortrijk leed hij balverlies én liet hij zich passeren door Kristof D'Haene. De uitspraak van Hein Vanhaezebrouck mag dan ook de vuilbak in. Hij vroeg zich vorige speeldag nog luidop af waarom spitsen iets proberen tegen Kompany. De spelers van KV Kortrijk hadden daar duidelijk geen schrik voor en toonden dat hij niet onverslaanbaar is.

Tegengif voor Club Brugge?
Het moet gezegd: Club Brugge had in de tweede helft tegen Eupen altijd een penalty moeten krijgen. Menno Koch maakte de duidelijkste penaltyfout van de hele speeldag, maar de VAR greep niet in. Onbegrijpelijk, maar het was zowat de enige manier waarop Club een doelpunt had gemaakt tegen Eupen.

Benat San Jose, de coach van Eupen, plakte het centrum helemaal dicht en liet zo ruimte aan de flankverdedigers van Club. Een gouden zet van de Spaanse trainer, want Eduard Sobol en Thibault Vlietinck zorgden voor een spervuur aan matige voorzetten. Ook vaste waarde Clinton Mata staat niet bepaald bekend om zijn centers. Gaan alle kleinere ploegen hun centrum dichttimmeren en de flanken vrijlaten tegen Club?

Antwerp kan wél roteren
Op de vorige speeldag liep het mis toen Antwerp roteerde, want het verloor op het veld van Sporting Charleroi. Het heeft Laszlo Bölöni niet ontmoedigd. Hij beseft hoe belangrijk de wedstrijden tegen AZ zijn en koos opnieuw voor heel wat andere namen.

Deze keer draaide dat wel goed uit en won hij van STVV. Opvallend was dat geen enkele van de wisselspelers uit de toon is gevallen. De jonge Robbe Quirynen draaide moeiteloos mee, net als Martin Hongla. Didier Lamkel Zé is ook terug onder de levenden en speelde een topwedstrijd. Het mag duidelijk zijn: de kern van Antwerp is breed genoeg om er ook een Europees avontuur bij te nemen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws