AZ leurde bij vijf clubs om tegen Antwerp te spelen, en vindt gratis oplossing

AZ leurde bij vijf clubs om tegen Antwerp te spelen, en vindt gratis oplossing

Gepubliceerd: maandag 19 augustus 2019 om 09:13ma 19-08-2019 om 09:13

Een mooi gebaar van FC Twente: de Tukkers stellen hun Grolsch Veste ter beschikking aan AZ, dat het donderdagavond opneemt tegen het Royal Antwerp FC. Bovendien rekent FC Twente geen huurkosten voor de Alkmaarders, die tijdelijk niet in het eigen AFAS Stadion kunnen spelen.

De regerend Keuken Kampioen Divisie-kampioen wil weer 'goodwill' kweken in de Eredivisie, laat directeur Paul van der Kraan weten aan TC/Tubantia. "Er is in het verleden nogal wat gebeurd rond onze club", stelt hij met enig gevoel voor understatement. "Nu we terug zijn, hechten we er erg aan om weer normale verhoudingen te hebben met de andere clubs, de andere supporters en de KNVB. Dat is ons ook wat waard. Dit kan er een steentje aan bijdragen."

AZ neemt zelfs de extra kosten voor zijn rekening die FC Twente moet maken. Volgens Van der Kraan bedragen deze ruim tienduizend euro. "Er moet wel flink wat gebeuren. Het veld moet voor wat trainingen en de wedstrijd worden geprepareerd. De boarding rond het veld moet aangepast. Er zijn extra schoonmaakkosten. Extra inzet van verkeersregelaars…"

Geen vrees voor rellen
Bang voor ongeregeldheden – al dan niet veroorzaakt door Belgische 'fans'– is Van der Kraan niet. "AZ heeft vijf stadions moeten benaderen. We hebben het welwillend in overweging genomen. We hebben het besproken met de gemeente en de politie en de uitkomst is: het duel kan hier veilig gespeeld worden."

AZ trapt de strijd om een Europa League-ticket op donderdagavond om 20.30 uur af. De return in Antwerpen staat gepland voor 29 augustus.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws