UPDATE: 'Anderlecht zal niet in zee gaan met Frankfurt-linksachter Tarwatha'

UPDATE: 'Anderlecht zal niet in zee gaan met Frankfurt-linksachter Tarwatha'

05-08-2019 20:30 Laatste update: 07-08-2019 08:42
18

RSC Anderlecht moet de komende maand nog enkele profielen invullen. Kemar Roofe wordt de nieuwe spits, nu lijkt het op zoek naar een nieuwe linksachter. Dat kan Taleb Tawatha worden.

Volgens het Israëlische Sport 1 staat de Israëlische linksachter bijzonder hoog op het verlanglijstje van RSC Anderlecht. De linksachter heeft geen toekomst meer bij Eintracht Frankfurt en mag vertrekken van de club.

Makkelijk wordt zijn komst echter niet. Zo valt te lezen dat er al akkoord was met Eintracht Frankfurt om Tawatha over te nemen, maar dat de linksachter het eerste bod van Anderlecht weigerde. De looneisen van Tawatha zouden voorlopig te hoog liggen voor paars-wit.

Tawatha aast op een jaarsalaris van 600.000 euro, terwijl de Brusselaars maar bereid zijn om de helft van dat bedrag te geven. Anderlecht zou zijn komt echter nog niet opgeven.

De linksachter stond zo'n drie seizoenen geleden ook in de belangstelling van Moeskroen. Tawatha koos toen echter voor de Duitse competitie en Eintracht Frankfurt. Hij kwam in totaal veertig keer uit voor de Duitse club. Daarin was hij goed voor twee doelpunten en drie assists.

Update 07/08, 08.40: Tarwatha zal niet de nieuwe linksachter van Anderlecht worden. Het Laatste Nieuws ontkent dat de linksachter van Eintracht Frankfurt in beeld is bij paars-wit.