Club Brugge moet mogelijk naar Oostenrijk of Zwitserland

Club Brugge moet mogelijk naar Oostenrijk of Zwitserland

05-08-2019 12:16 Laatste update: 12:33
16

Mocht Club Brugge Dynamo Kiev verslaan in de derde voorronde van de Champions League en zo de play-offs van het miljardenbal bereiken, dan is FC Basel 1893 óf LASK de volgende tegenstander. Dat is maandag gebleken uit de loting. 

Dinsdagavond probeert Club Brugge thuis tegen Dynomo Kiev een eerste stap te zetten richting de groepsfase van de Champions League. Schakelt Blauw-Zwart de Oekraïners over twee wedstrijden uit? Dan neemt Club Brugge het op tegen de winnaar van het dubbele duel tussen FC Basel (Zwitserland) of LASK Linz (Oostenrijk).

PSV uitgeschakeld
Vorig seizoen eindigde Basel als tweede in Raiffeisen Super League. Het haalde maar liefst twintig punten minder dan kampioen Young Boys. Dit seizoen begon het met een zes op negen. In de Champions League schakelde het eerder dit seizoen al het Nederlandse PSV uit. 

Ook LASK Linz eindigde vorig seizoen als tweede. In de Oostenrijkse Bundesliga moest het Salzburg met twaalf punten laten voorgaan. Dit seizoen pakte de club zes op zes in eigen land. 

De heenmatch staat op 20 of 21 augustus op het programma. De terugmatch is al voor een week later. Overleeft Club Brugge ook de Play-Offs dan plaatst het zich voor de groepsfase van de Champions League. Ons land is daar al dankzij landskampioen KRC Genk met één team vertegenwoordigd.