UPDATE: Geen forfaitnederlaag voor Antwerp met dank aan Waasland-Beveren

UPDATE: Geen forfaitnederlaag voor Antwerp met dank aan Waasland-Beveren

05-08-2019 07:00 Laatste update: 06-08-2019 12:57
75

Antwerp had zondag geen enkel probleem met Waasland-Beveren. Er werd ruim gewonnen met 4-1. Volgens Het Laatste Nieuws zou dat echter 0-5 kunnen worden.

Dat heeft allemaal te maken met de jonge Robbe Quirijnen. Die mocht in de slotfase namelijk invallen. Eén probleem: Quirijnen stond niet op het wedstrijdblad en mocht dus helemaal niet spelen. Kennelijk had Antwerp dit over het hoofd gezien.

Volgens Het Laatste Nieuws zijn de regels duidelijk: een speler die niet op het blad staat mag niet spelen. Scheidsrechter Alexandre Boucaut heeft dit ook opgenomen in zijn verslag van de wedstrijd. Als Waasland-Beveren een klacht neerlegt, dan heeft de KBVB geen andere keuze dan de winst omzetten in 0-5 verlies.

Dat zou een opdoffer zijn voor Antwerp, dat uitstekend is begonnen aan dit nieuwe seizoen met twee ruime zeges. Tot overmaat van ramp zouden ook de twee doelpunten van Dieumerci Mbokani dan worden afgenomen, zodat hij op twee goals blijft steken.

Update 06/08, 12.57: Antwerp hoeft niet langer meer te vrezen voor een 5-0 nederlaag. De club maakte dan wel een fout. Waasland-Beveren en het bondsparket beslisten om geen klacht in te dienen. Dat schrijft ATV. De 4-1 zege blijft dus staan en Antwerp mag haar punten behouden.