Vanhaezebrouck over Kums: ‘Kans is reëel dat hij terug naar het buitenland moet’

Vanhaezebrouck over Kums: ‘Kans is reëel dat hij terug naar het buitenland moet’

31-07-2019 16:44
22

Sven Kums zit op een dwaalspoor bij Anderlecht. De middenvelder komt niet in de plannen voor van Vincent Kompany en consorten. Hein Vanhaezebrouck adviseert de middenvelder.

Tegenover Het Nieuwsblad is Vanhaezebrouck lovend over Kums. “De kwaliteiten van Kums zijn gekend. Een betere prof is er niet te vinden. Hij is ook nog altijd de enige speler uit België die in het elftal van de Champions League-poules verkozen werd - bij Gent, naast toppers als Müller, ­Ronaldo, Hulk, Sterling en Alaba. Ik kan me dus niet voorstellen dat niemand in België geïnteresseerd is om hem nu te halen.”

Kums zal echter wel wat kosten. “Mijn enige bekommernis is: hij is 31, er is dat hoge loon en wie weet vraagt Anderlecht voor hem nog 4 miljoen. Welke concurrent gaat dát geven, goed wetende dat je Anderlecht daarmee helpt om andere spelers te kopen? In Gent zal de deur zeker nog openstaan, daar is hij God en wordt hij op handen gedragen. Maar gezien de omstandigheden is de kans reëel dat hij terug naar het buitenland moet. Het is echt geen evident dossier.”