Het gevolg van Propere Handen: eerste officiële makelaar in Vlaanderen is … Bayat

Het gevolg van Propere Handen: eerste officiële makelaar in Vlaanderen is … Bayat

Gepubliceerd: maandag 22 juli 2019 om 19:20ma 22-07-2019 om 19:20

Sinds 1 juni moeten sportmakelaars die in Vlaanderen zaken doen bij de Vlaamse Overheid geregistreerd zijn. Dat is een gevolg van de zaak Propere Handen. Welk makelaarsbureau is het eerst officieel geregistreerd? Inderdaad, de Creative & Management Group van Mogi Bayat.

Het Nieuwsblad meldt dat elf vennootschappen inmiddels staan geregisteerd als sportmakelaar. De Creative & Management kreeg nummer SPM-V00001, zo blijkt uit een lijst op de website van de Vlaamse overheid. Op 29 mei had Bayat zijn zaken al op orde. Dat is opmerkelijk, want Bayat is momenteel nog steeds een van de verdachten in Operatie 'Propere Handen'. Bayat wordt onder meer verdacht van het witwassen van grote bedragen.

De strengere reglementering voor makelaars is er juist gekomen vanwege het grote voetbalschandaal. De verantwoordelijke minister Philippe Muyters wil jonge talenten beter beschermen. Vanaf heden moeten makelaars die jongeren in Vlaanderen willen begeleiden verplicht geregistreerd staan.

Tevens moet er een borgsom van 25.000 euro worden betaald en is het niet toegestaan om spelers onder de 15 te vertegenwoordigen. Voor transfers van jongeren onder de 18 mogen er dan weer geen vergoedingen worden gevraagd. Naast Bayat staan ook Stijn Francis (o.a. Toby Alderweireld), Josy Comhair (o.a. Leandro Trossard) en bekende rennersmakelaar Dries Smets al op de lijst.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws