'Turkse voorzitter geeft sportief directeur de opdracht om Benteke te halen'

'Turkse voorzitter geeft sportief directeur de opdracht om Benteke te halen'

21-07-2019 14:00 Laatste update: 14:07
1

Christian Benteke hoopt zich te revancheren voor een moeilijk seizoen bij Crystal Palace. Mede door blessureleed kwam hij tot 19 optredens, waarin hij amper één keer het net wist te vinden. Benteke heeft de intentie om bij Crystal Palace te blijven, maar het Turkse Fenerbahçe is van plan om hem op andere gedachten te brengen.

Het Turkse Fanatik schrijft namelijk dat Fenerbahçe in de zoektocht naar een ideale spits is uitgekomen bij de 28-jarige Rode Duivel. Hoewel de grootmacht uit Turkije met Max Kruse (Werder Bremen) en Vedat Muriqi (Caykur Rizespor) al twee nieuwe centrumaanvallers in huis haalde, wil voorzitter Ali Koç ook Benteke aan de selectie toevoegen.

Koç heeft zijn technisch directeur Damien Comolli dan ook de opdracht gegeven om de piste te bestuderen. Comolli reist naar verluidt één dezer dagen af naar Londen om het gesprek aan te gaan met Crystal Palace. Fenerbahçe kampt met financiële problemen en het transferbudget is dus niet oneindig. Comolli hoopt Benteke dan ook in eerst instantie van een uitleenbeurt met optie tot koop naar Istanbul te halen.

Benteke heeft bij Crystal Palace nog een contract tot medio 2020 en heeft een geschatte marktwaarde van vijftien miljoen euro. Een dergelijke som is voor Fenerbahçe in de huidige situatie onbetaalbaar.

No Poll