Breaking news

"De spelers van KAA Gent zijn enkel stoer als ze nieuwe coach willen"

Straffe kost: kapitein van Guinee beschuldigt Put van criminele praktijken

Straffe kost: kapitein van Guinee beschuldigt Put van criminele praktijken

Gepubliceerd: maandag 15 juli 2019 om 22:31ma 15-07-2019 om 22:31

Maandag liet VoetbalPrimeur.be al weten dat Paul Put niet langer meer de bondscoach is van Guinee. Daar stopt evenwel niet het nieuws van onze landgenoot in Afrika. Ibrahima Traoré beschuldigt Put immers nu ook van criminele feiten.

Traoré is niet zo maar iemand. De speler van Borussia Mönchengladbach is immers de kapitein van Guinee. Hij bevestigde in een interview met Centpourcentfoot een gerucht dat in Afrika al een tijdje de ronde doet. Put zou geld gevraagd hebben aan personeelsleden van Guinee.

Op Twitter liet Traore vorige week optekenen 'Ik weet zaken'. Daar ging de speler nu dieper op in. Traore stelt onder meer dat Put meerdere personeelsleden onder druk zette om hun premies af te staan. "Fysiotherapeuten kwamen me zeggen dat ze geld aan hem moesten afstaan. De coach moest dat dan weer betalen aan een zeker Tom, die niks met de federatie te maken heeft, maar wel druk uitoefent op mensen die niet willen betalen. Ze voelden zich bedreigd."

Traore over Put vanaf 09.25

Put reageerde ondertussen op het bericht van Centpourcentfoot. Onze landgenoot ontkent het verhaal. Hij daagt Traore dan ook uit om met bewijzen te komen. "Ik heb de geruchten ook gehoord, maar ik weet van geen overeenkomst. Als er een regeling was tussen  Tom Geerinck en de fysiotherapeuten heb ik daar geen weet van. Ik ontving geen geld. Tom is de werkgever van drie Belgen, maar zij hebben in een overkomst in België. Daarvan ben ik niet op de hoogte. Heeft hij bewijs dat ik geld heb gedokt?"

In ons land was Put destijds betrokken bij de Zaak Yé. Hij werd toen veroordeeld voor matchfixing.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws