Nieuwkomer van Lokeren lacht er niet mee: 'Titel winnen en international worden'

Nieuwkomer van Lokeren lacht er niet mee: 'Titel winnen en international worden'

09-07-2019 17:30

Sporting Lokeren wil meteen terugkeren naar 1A, en daarbij moet ook Jun Amano helpen. De 27-jarige Japanner was een uitblinker in de J-League, maar weet dat hij nu vanaf nul begint.

"Ik ben wel een beetje bezorgd", klinkt het eerlijk in Het Nieuwsblad. "Ik besef dat het niet makkelijk zal worden om me hier te integreren, maar ik heb er alle vertrouwen in op het veld goede prestaties af te leveren."

Amano is al 27, maar toch is dit zijn eerste buitenlandse avontuur. "In het verleden had ik al andere aanbiedingen, maar ik wilde eerst in eigen land presteren. Toen Lokeren met een voorstel kwam, wilde ik meteen de uitdaging aangaan. Ik wil Lokeren aan de titel helpen en hier kampioen worden. Mijn ultieme doel is om opnieuw Japans international te worden.”

Vertrekken bij Yokohoma was niet makkelijk voor Amano, die weliswaar wordt gehuurd. "Het was best emotioneel. Omdat ik er al zo lang speelde, was het moeilijk om de club en het land te verlaten. Maar dit is een droom die uitkomt. Japan is maar een klein eiland in vergelijking met het Europese continent. Iedere profvoetballer wil succesvol zijn in Europa."