Vlap bevestigt transfer naar Anderlecht: Daar heb ik het wel moeilijk mee

Vlap bevestigt transfer naar Anderlecht: "Daar heb ik het wel moeilijk mee"

02-07-2019 23:36 Laatste update: 23:36
4

Officieel is er nog niets gecommuniceerd, maar Michel Vlap weet zelf wel zeker dat hij naar Anderlecht gaat. De spelmaker van Heerenveen is al volop bezig met zijn toekomst in de Jupiler Pro League.

"Uit de gesprekken met Anderlecht werd voor mij duidelijk dat ze me écht graag wilden hebben", vertelt hij in Leeuwarder Courant.

Toch had de transfer nog heel wat voeten in de aarde. "Het ging van hot naar her, er leek maar geen einde aan te komen. Ik moet zeggen: dat vond ik erg lastig. Dit was ook de eerste keer dat ik zoiets meemaakte."

Na zeventien jaar Heerenveen wordt het wennen voor Vlap. "Ik verlaat het vertrouwde nest, om het maar zo te zeggen. In die zin wordt het wel een onzekere tijd. Ik heb altijd in Sneek gewoond en voetbal al vanaf mijn vijfde bij Heerenveen."

"Om mijn thuis en de club te verlaten – daar heb ik het wel een beetje moeilijk mee. Maar aan de andere kant: Anderlecht is voor mij een uitdaging die ik móet aangaan. Ik weet dat ik het in me heb om daar te slagen. Ik wil er dus vol voor gaan."