Lokeren gaat vol voor 1A: Dan stappen wij ook naar de rechtbank

Lokeren gaat vol voor 1A: "Dan stappen wij ook naar de rechtbank"

01-07-2019 08:30
17

In het kader van Operatie Propere Handen heeft ook Sporting Lokeren nog een kans op 1A. Voorzitter Louis De Vries is alvast klaar om de strijd aan te gaan. De Vries zet alles op alles om desnoods als zeventiende club mee te doen.

Nochtans zei De Vries bij zijn komst na Lokeren waarschijnlijk in 1B ging spelen. Daar komt hij nu op terug. "Intussen heb ik mij verdiept in het dossier. Onze advocaat Walter Van Steenbrugge is er honderd procent van overtuigd dat de bond zijn reglement verkeerd heeft toegepast. Als je alle zaken op een rij zet, hoort Lokeren thuis in 1A", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

De Vries vindt dat Lokeren een sterk dossier heeft. "Als KV Mechelen niet mag promoveren, neemt Lokeren en niet Beerschot de plaats in van Mechelen in 1A. Het bondsreglement is daar heel duidelijk over. Maar we vechten ook de vrijspraak van Waasland-Beveren aan voor het BAS omdat er voor matchfixing twee partijen nodig zijn. It takes two to tango. Waasland-Beveren heeft minstens de meldingsplicht niet nageleefd en verdient daarom degradatie."

De Vries geeft alles om gelijk te krijgen. "Wij gaan juridisch tot het bot. Als het moet stappen we dus ook naar de rechtbank. Het interesseert me niet of dat als zeventiende of achttiende club is. Iedereen moet zijn dossier pleiten op zijn manier. Wij gaan uit van een scenario in 1A en zoeken ook spelers voor het hoogste niveau."