OFFICIEEL: Royal Excel Moeskroen versterkt zich met ex-speler van Anderlecht

OFFICIEEL: Royal Excel Moeskroen versterkt zich met ex-speler van Anderlecht

27-06-2019 17:00
1

Sami Allagui keert na twaalf jaar op de Belgische velden. De voormalige centrumspits van Anderlecht gaat aan de slag bij Royal Excel Moeskroen, zo maken Les Hurlus donderdagmiddag via eigen kanelen publiekelijk.

Royal Excel Moeskroen heeft de inmiddels 33-jarige Tunesiër voor twee seizoenen vast weten te leggen. Allagui komt over van de Duitse tweedeklasser FC Sankt Pauli, waar hij het afgelopen seizoen vier treffers in 23 optredens liet noteren. Allagui moet de nodige ervaring toevoegen aan de Moeskroen-selectie. Er wordt van hem verwacht dat hij in de kleedkamer de rol van Mbaye Leye overneemt. Leye hing zijn schoenen aan de wilgen om assistent-coach bij Standard te worden.

Allagui brengt in ieder geval een schat aan ervaring met zich mee. Na zijn twee seizoenen in Brusselse loondienst - hij kwam tot amper twee optredens bij Anderlecht - trok hij naar oosterburen. In Duitsland verdedigde hij achtereenvolgens de kleuren van Carl Zeiss Jena, Greuther Fürth, FSV Mainz 05, Hertha BSC en tot slot dus Sankt Pauli. Op zijn CV staan 159 matchen in de 2. Bundesliga (44 goals) en 108 matchen op het hoogste niveau (26 goals).

Ondertussen verzamelde hij ook 27 caps voor de nationale ploeg, waarin hij goed was voor vijf doelpunten.