BAS kan bom leggen onder Jupiler Pro League: De kalender? Niet ons probleem

BAS kan bom leggen onder Jupiler Pro League: "De kalender? Niet ons probleem"

27-06-2019 12:45 Laatste update: 12:57
28

KV Mechelen is naar het BAS gestapt in Operatie Propere Handen. Enkel daar zou de bekerwinnaar nog een ticket voor 1A kunnen krijgen. De Pro League hoopt voor 15 juli op een uitspraak, maar het BAS garandeert dat absoluut niet.

Normaal was de deadline voor de reeksindelingen 1 juli, maar dat werd twee weken verschoven. Gaat dat genoeg zijn? Marc Boes, voorzitter van het BAS, weet dat nog zo niet.

"Dit is een complex dossier met vele partijen en duizenden bladzijden aan conclusies", aldus Boes in Het Nieuwsblad. "Ik kan vandaag niet zeggen hoeveel tijd we gaan nodig hebben om alles grondig te lezen, iedereen te horen en daarna een beslissing uit te schrijven. Dat de voetbalbond zijn definitieve kalender zo snel mogelijk wil vastleggen? Dat is het probleem van de bond."

De pleitzittingen zullen plaatsvinden op 1 en 2 juli. De kans is dus groot dat de KBVB twee alternatieve kalenders moet bekendmaken: eentje met KV Mechelen en Waasland-Beveren in 1A en eentje zonder.

Reactie advocaat
Advocaat Tim Dehertogh, die de supporters van KV Mechelen vertegenwoordig, wilde Boes wraken. Nu is hij echter tevreden. "Ik vind het een positief signaal dat de voorzitter zich niet laat vastpinnen op een deadline", geeft hij nog mee.