Ex-Rode Duivel Ogunjimi (31) is nu amateur: Ooit vertel ik het hele verhaal

Ex-Rode Duivel Ogunjimi (31) is nu amateur: "Ooit vertel ik het hele verhaal"

Gepubliceerd: dinsdag 11 juni 2019 om 14:00di 11-06-2019 om 14:00

Marvin Ogunjimi was op een blauwe maandag Rode Duivel, maar nu speelt de 31-jarige spits 'maar' bij Lierse Kempenzonen. Ogunjimi legt de schuld daarvoor ook deels bij zichzelf. Na zijn topseizoen bij KRC Genk vond hij nooit zijn beste vorm terug. 

Ogunjimi kende naar eigen zeggen ook veel tegenslag. "Ik heb veel dalen gekend en niet alle mensen kennen het hele verhaal", vertelt hij bij Sporza. "Dat zal ik ooit wel eens vertellen. En dan zal bij een paar mensen het besef komen. Dat ik niet de voorspelde carrière heb gekend, heeft een reden. Bij Standard is alles een beetje begonnen, met bepaalde personen. Maar zolang ik nog speel, heeft het geen zin om daarover te praten. Ik blijf respect hebben, maar ooit moet ik mijn verhaal vertellen."

Ogunjimi kreeg zijn carrière na enkele mislukte avonturen niet meer op de rails. "Ik heb nog veel kansen gekregen om mij te herpakken en dat is ook niet gelukt. Het heeft mij wel gevormd tot de persoon die ik nu ben. Ik heb afgezien en na mijn carrière zal mij dat alleen maar helpen. Ik ben dankbaar voor mijn verhaal."

Na omzwervingen in een resem landen zoals Noorwegen, Zuid-Korea, Kazachstan en Thailand is hij nu weer in ons land. "Het is fijn bij Lierse Kempenzonen. Ik heb nog een contract voor een jaar en dat doe ik zeker uit. Daarna zie ik wel. Ik heb nog ambitie en zal voor mezelf een nieuw doel stellen. Ik ben 31 en ik weet wat ik nog kan. Ik zal deze zomer hard werken en iedereen bewijzen wat ik nog kan."

Comeback?
Terug een volwaardige prof worden is nu het hoofddoel. "Ik wil nog naar boven, naar 1B. 1A is misschien wat ver weg, al zie ik soms spelers die volgens mij niet beter spelen dan ik. Maar met mijn verleden en mijn statistieken denken mensen vaak negatief over mij. Ik neem ze dat niet kwalijk. Lierse is een goede plaats om mijn voetbalplezier terug te vinden."

Poll

Kan Ogunjimi nog 1B aan?

(217 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws