Martinez over 'spitsenprobleem': Zij moeten goed nadenken over hun toekomst

Martinez over 'spitsenprobleem': "Zij moeten goed nadenken over hun toekomst"

05-06-2019 17:46
4

De spitsen van de Rode Duivels hebben allemaal een moeilijk seizoen achter de rug bij hun clubs. Volgens bondscoach Roberto Martinez wordt het voor sommige spelers tijd om continuïteit te vinden.

"Ze moeten spelen. Divock Origi beleeft nu misschien zijn beste periode van de voorbije twee jaar, maar moet minuten maken en bij Liverpool is dat moeilijk. Michy Batshuayi eindigde sterk, ze zijn heel tevreden over hem bij Palace. Christian Benteke had zijn blessure, maar speelde daarna wat regelmatiger. Ik maak me meer zorgen om Nacer Chadli of Simon Mignolet, spelers die op dat vlak geen continuïteit vinden", vertelt de bondscoach aan Sport/Voetbalmagzine.

"Zij moeten goed nadenken over hun toekomst. We werken op dit moment met een groep van 28. Op een EK zijn er maar 23 plaatsen. Van deze groep zijn er dus vijf spelers die over een jaar niet meekunnen. En anderen, die er nu niet bij zijn, staan te kijken. Dedryck Boyata, Jason Denayer, Koen Casteels... Je moet een keuze maken uit een ruime groep en soms komt die keuze neer op: heeft hij voldoende minuten... Als je niet speelt, kan je niet scherp zijn en dat kan in je nadeel werken. Maar het is niet zo dat ik nu zeg: 'Iedereen moet zijn 2000 minuten hebben, anders kan hij niet mee.' Op het WK waren de jongens met de minste speelminuten, de meest frisse...", besluit de bondscoach.