Chelsea heeft opvolger Hazard al in huis: Jongen met talent, op een dag legende

Chelsea heeft opvolger Hazard al in huis: "Jongen met talent, op een dag legende"

02-06-2019 23:20
1

Als Eden Hazard Chelsea FC straks definitief inruilt voor Real Madrid, komt er een einde aan een tijdperk in Londen. De voorbije jaren was de Rode Duivel dé absolute blikvanger op Stamford Bridge. David Luiz verwacht dat iemand uit de huidige kern die rol op termijn kan overnemen.

Gevraagd naar wie Hazard kan vervangen, komt Luiz eerst nog met een grapje op de proppen. "Laten we Ronaldo of Messi binnenhalen", lacht hij bij Squawka. Dat hoeft echter helemaal niet, want volgens de Braziliaan is youngster Callum Hudson-Odoi de gedroomde opvolger. "Callum is een jongen uit onze academie, iemand met talent die de kans krijgt om op een dag een legende te worden."

"Hij kent deze club al sinds hij jong was en hij heeft het talent om op een dag in de voetsporen van Eden te treden. We schrijven dus een nieuwe geschiedenis met Callum, een nieuw verhaal. Vanwege zijn blessure begon het nog niet al te best voor hem, maar nu is de tijd gekomen om vooruitgang te boeken in andere aspecten van zijn spel", geeft Luiz Hudson-Odoi een opdracht mee.

Dat Luiz net naar de jonge Brit verwijst als opvolger voor Hazard, is geen toeval. Chelsea heeft namelijk serieuze problemen met de Financial Fair Play. The Blues kregen recent een transferverbod opgelegd voor de komende zomer- én wintermercato. De Londenaren zullen er dus het beste van moeten maken met wat ze nu al in huis hebben.