Sympathiek dat Hazard bij Chelsea bleef, maar hij had sneller moeten vertrekken

"Sympathiek dat Hazard bij Chelsea bleef, maar hij had sneller moeten vertrekken"

30-05-2019 12:51 Laatste update: 13:05
2

Eden Hazard schitterde woensdag nog één maal voor Chelsea FC alvorens hij, naar alle waarschijnlijkheid, zijn overgang naar Real Madrid afrondt. De Rode Duivel schonk zijn club de Europa League. Ook Marc Degryse zag dat Hazard het niveau van zijn ploeggenoten ontgroeid is.

Dat Hazard Chelsea in zal ruilen voor Real, komt niets te vroeg, oordeelt Degryse. Integendeel. "De transfer van Hazard naar Real Madrid komt een jaar te laat", geeft Degryse zijn ongezouten mening bij Sporza. "Hoewel, als je kijkt naar het moeilijke seizoen van Real, kan het nu eigenlijk alleen maar beter worden. Maar zeven seizoenen als topspeler bij dezelfde club, dat is uitzonderlijk."

"Maar dat is ook Hazard. Hij kiest niet altijd de moeilijkste oplossing", toont de analist zich kritisch. "Als hij happy is, is het goed. Dat is sympathiek, maar puur voor zijn carrière had hij iets eerder moeten vertrekken. Real moet weer naar de top groeien en Hazard is een van de spelers die daarvoor zal kunnen zorgen. Die club heeft een opfrisbeurt nodig. Er moeten nog wat andere spelers komen ook."

"Hazard zal niet de doelpunten maken die Ronaldo maakte, maar hij zal wel beslissend zijn", voorspelt Degryse over zijn impact. "Hij moet naar daar gaan om de Champions League te winnen. Met zijn status, toch bij de beste tien spelers van de wereld, moet je Champions League spelen. Dan moet je toch doorstoten tot de halve finales of de finale en dat is bij Chelsea onvoldoende gelukt."