Charleroi mag finale tegen Antwerp spelen met dank aan uitblinker Osimhen

22-05-2019 22:26
4

Sporting Charleroi heeft KV Kortrijk met 1-2 geklopt in de finale van Play-Off 2. Victor Osimhen was de uitblinker bij Charleroi, dat zich mag opmaken voor nog een laatste wedstrijd tegen Antwerp.

De wedstrijd leek niet denderend te beginnen voor KV Kortrijk. Al na vijf minuten voetballen greep Felipe Avenatti naar de lies. Imoh Eziekel moest de aanvaller van KV Kortrijk komen vervangen. Diezelfde Ezekiel bracht Kortrijk echter op voorsprong met zijn eerste balcontact. Een mooie lobbal van de Nigeriaan.

Voorts zagen we in het eerste halfuur vooral veel loopgravenvoetbal en slordigheden bij Charleroi. De frustratie bij Charleroi-spits Osimhen nam toe en na een opstootje met D’Haene kreeg hij een gele kaart onder de neus geduwd.

De fans van Charleroi begonnen hun team tien minuten voor rust meer en meer op te zwepen en dat leverde kansen op. Vlak voor rust kon Osimhen zijn team zelfs op gelijke hoogte brengen. Met een geweldige knal maakte hij er 1-1 van.

Charleroi kwam het gretigst uit de kleedkamer en na tien minutnen voetballen in de tweede helft was het alweer prijs voor Osimhen. Hij liet Bruzzese opnieuw kansloos met een knal. 1-2 voor de Zebra’s.

In het vervolg van de tweede helft probeerde Kortrijk zich nog op gelijke hoogte te knokken. Dat lukte zelfs in de zes minuten extra tijd niet meer en zo mag Charleroi zich opmaken voor de finale tegen Royal Antwerp FC.