Anderlecht wil af van Trebel: 'Zijn waanzinnig contract nooit gehonoreerd'

Anderlecht wil af van Trebel: 'Zijn waanzinnig contract nooit gehonoreerd'

Gepubliceerd: woensdag 22 mei 2019 om 15:16wo 22-05-2019 om 15:16

Laatste update: woensdag 22 mei 2019 om 15:23wo 22-05-2019 om 15:23

RSC Anderlecht heeft een bijzonder slecht seizoen achter de rug. Het sloot het seizoen af op de zesde plek en haalde geen Europees voetbal. Komende zomer kunnen enkele grote namen vertrekken. Adrien Trebel is er daar één van.

De Fransman heeft een moeilijk jaar achter de rug. Peter Vandenbempt is teleurgesteld in Trebel, die volgens hem moet vertrekken. "Naar de sterrenhemel afgevuurd door een waanzinnig contract voor een ‘onmisbare pion’, dat hij sindsdien nooit heeft gehonoreerd", zegt Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine.

"De allerbeste Trebel heeft altijd een plaats op het middenveld, ook op het toekomstige van Vincent Kompany. Maar de lichaamstaal van de Fransman verraadde apathie en onvrede met eerst trainer Rutten (hij was een Hein-adept) en ook met het bestuur, wegens de vete met zijn geliefde makelaar Mogi Bayat", klinkt het.

Trebel zou het zichzelf onmogelijk hebben gemaakt bij Anderlecht. "Zijn openlijke steunbetuigingen waren een slag in het gezicht van de mensen van de club. Een houding een (gewezen) aanvoerder onwaardig. Een oplossing dringt zich op en dat wordt een hele klus, in fijne samenwerking met zijn grijnzende makelaar. In Gent ging Trebel na een onschuldige tackle alweer geblesseerd naar de kant, symbolischer kon het niet", aldus Vandenbempt.

Poll

Moet Anderlecht Trebel verkopen?

(586 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws