Trossard heeft prijs: KBVB legt Genk-uitblinker sanctie op na homofobe gezangen

Trossard heeft prijs: KBVB legt Genk-uitblinker sanctie op na homofobe gezangen

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 11:14di 21-05-2019 om 11:14

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 11:36di 21-05-2019 om 11:36

Leandro Trossard behaalde met KRC Genk de landstitel, maar tijdens het feestje liet hij zich opmerken door even mee te zingen met homofobe gezangen. De KBVB legt de Genk-smaakmaker nu een fikse boete op.

'De voetbalbond veroordeelt alle vormen van homofoob gedrag', klinkt het in een persbericht van de Belgische voetbalbond.

'De uitspraken van Leandro Trossard staan haaks op de waarden die de KBVB uitdraagt, zoals inclusie en tolerantie. Met die actie pleegde Trossard bovendien een inbreuk op de gedragscode van de Rode Duivels', klinkt het.  

Boete en fikse waarschuwing 
De voetbalbond kan dit incident niet ongestraft laten. 'De KBVB neemt akte van de snelle excuses die Leandro Trossard heeft overgemaakt. De KBVB tilt echter zwaar aan de feiten, geeft Leandro Trossard een officiële waarschuwing en zal zich bij recidief gedrag beraden over sportieve sancties.'

Het blijft echter niet bij een waarschuwing. 'Daarnaast legt de KBVB Leandro Trossard een boete op, zoals bepaald in de gedragscode. Deze boete zal worden doorgestort aan een goed doel.'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws