Coucke en Verschueren over aanstelling Kompany: Hij heeft paars bloed

Coucke en Verschueren over aanstelling Kompany: "Hij heeft paars bloed"

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 12:58zo 19-05-2019 om 12:58

Laatste update: zondag 19 mei 2019 om 13:22zo 19-05-2019 om 13:22

RSC Anderlecht heeft voor een verrassing van formaat gezorgd. Vincent Kompany wordt de komende drie seizoenen speler/trainer bij de Brusselaars. Marc Coucke en Michaël Verschueren zijn uiteraard in de wolken met hun nieuwe aanwinst.

"Het moment dat Vincent zei dat hij akkoord ging, ga ik nooit vergeten", vertelt Coucke in een filmpje op het officiële Twitteraccount van Anderlecht. "Ik denk dat we met Vincent iets bereiken dat iedereen voor onmogelijk achtte", vervolgt Verschueren. "Hij is een kind van het huis en de persoon die we nodig hebben om de club een nieuwe elan te geven."

"We hebben veel over voetbal gepraat, over onze visie en de toekomst van ons voetbal en over de problemen die we hebben in de club. We hebben ook over de jeugd gesproken. Ik denk dat Vincent zin heeft om met de jongeren te werken. Hij heeft een duidelijk beeld over hoe we in de toekomst willen spelen, een zeer offensief soort van voetbal. Dus was het onze conclusie dat we iemand als Vincent nodig hebben."

De 33-jarige verdediger zal wel een trainer meenemen om hem bij te staan. "Vincent zal de tactiek van de ploeg bepalen", gaat Verschueren verder. "Maar wanneer hij zelf op het veld staat, zal hij beroep doen op een coach die hij zelf meebrengt. Het is een beetje out of the box, maar Sporting heeft vernieuwing nodig. Hij is iemand die zelf paars bloed heeft. Hij wil dat onze club opnieuw de club van weleer wordt."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een stunt van @rscanderlecht, dat @vincentkompany aantrekt als speler-trainer! 😱⚽ #rsca #kompany #rscanderlecht #jpl #anderlecht #mancity

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Is de aanstelling van Vincent Kompany als speler/coach een goede zaak voor RSC Anderlecht?

(1471 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws