Exit voor de nationale U17: Nederland duidelijk maat te groot in kwartfinale EK

12-05-2019 22:00 Laatste update: 22:24

De nationale U17 mag niet meer dromen van de Europese titel. De jongens bondscoach van Bob Browaeys speelden zondagavond de Derby der Lage Landen en waren moesten met duidelijke cijfers het hoofd buigen voor de Nederlandse leeftijdsgenoten: 0-3.

De jonge Duivels moesten voor rust direct het iniatief aan Nederland laten. Na een klein half uur uitte het veldoverwicht zich dan ook in de score. Oranje-spits Brian Brobbey verscheen alleen voor Racing Genk-doelman Maarten Vandevoordt en raakte in eerste instantie de paal, maar de rebound was helaas een prooi voor een noorderbuur. Sontje Hansen zette de 1-0 op het scorebord.

Nog voor de pauze werd de opdracht voor het elftal van Browaeys nog moeilijk, want op slag van rust werd de marge verdubbeld. Vlak voor rust kon Vandevoordt niets uitrichten tegen de fraaie volley van Anass Salah-Eddine. Een kwartier voor tijd was het defintief boeken tot voor onze talenten. Ki-Jana Hoever, die dit seizoen al debuteerde in de hoofdmacht van Liverpool, bepaalde na een goede aanval de eindstand op 3-0.

Door de nederlaag hebben de jonge Duivels zich ook niet weten te plaatsen voor het WK. Winst op regerend Europees kampioen Nederland had een ticket als extra bonus opgeloverd. In 2015 veroverde ons land nog fraai brons op het WK. Nederland treft op donderdag 16 mei nu Hongarije of Spanje bij de laatste vier.