Leko haalt motivatie uit Champions League: Ik was euforisch

Leko haalt motivatie uit Champions League: "Ik was euforisch"

10-05-2019 18:55
1

Ivan Leko blijft geloven in een tweede opeenvolgende landstitel. Club Brugge speelt zondag tegen rechstreekse concurrent KRC Genk en moet winnen om in de strijd voor de landstitel te blijven.

"De Champions League deze week heeft getoond waarom we van voetbal houden. Het waren mirakels, onwaarschijnlijke verhalen. Ik was euforisch. Het toonde aan dat in voetbal alles kan", vertelt Leko aan Het Laatste Nieuws. "Ook al heb je maar één procent kans, je moet erin geloven. Misschien gebeurt het ook op 19 mei (de slotspeeldag, red). Nu lijkt het een enorm mirakel, maar het kan waarheid worden."

Club Brugge versloeg Genk half februari in de reguliere competitie thuis met 3-1, maar dat speelt niet meer mee. "Mijn spelers hebben geen extra motivatie nodig. We hebben hier tien maanden voor gewerkt. Iedereen kent het belang van de match. Het is aan ons om op het veld te tonen wat we kunnen.”

De trainer van Blauw-Zwart geeft toe dat Genk terecht aan de leiding staat in de Jupiler Pro League. "Ze spelen modern voetbal met veel kwaliteit. Net als alle liefhebbers zie ik dat graag. Maar ook wij hebben dat dit jaar al vaak getoond. Ik wil graag met ons voetbal winnen en tegen de verdiende leider laten zien wat wij kunnen", besluit Leko.