Club Brugge put vertrouwen uit statistieken tegen Racing Genk

Club Brugge put vertrouwen uit statistieken tegen Racing Genk

09-05-2019 16:27
4

Racing Genk kroont zich zondag bij een zege op het veld van concurrent Club Brugge tot landskampioen. Club wil dat absoluut voorkomen en is daarbij vol vertrouwen. Blauw-Zwart heeft daarbij ook de statistiek aan hun zijde. 

Zo heeft Club een uitstekende balans tegen de Limburgers. 'De 34 vorige thuismatchen van Club tegen Genk eindigden op 21 zeges, 6 draws en 7 nederlagen. Het is al van 2013 geleden dat Genk nog kon winnen in Brugge. In Play-Off 1 won Club zelf al zijn thuismatchen tegen Genk', wijst men op de eigen website op de feiten.

Bram Van Driessche is de arbiter van dienst en dat is evenmin een ongustig teken. 'Voor de 9de keer fluit Van Driessche een wedstrijd van Club. De vorige 4 thuismatchen van Club met hem als ref eindigden op 2 zeges en 2 draws', klink het.

Tot slot wijst de nummer twee van de ranglijst ook op de solide defensieve cijfers. 'Club behaalde al 15 clean sheets dit seizoen. Geen enkele club doet even goed.' Doelman Ethan Horvath speelt daarbij een belangrijke rol. 'Horvath kon nu al 5 keer in 7 matchen de nul houden. Enkel Anderlecht in het seizoen 2016-17 kon ook even goed doen in de eerste 7 speeldagen.'