'Allegri maakt binnen 48 uur toekomstplannen bekend: Juve-vertrek lonkt'

'Allegri maakt binnen 48 uur toekomstplannen bekend: Juve-vertrek lonkt'

Gepubliceerd: woensdag 8 mei 2019 om 22:13wo 08-05-2019 om 22:13

Een hardnekkig gerucht in Italië woensdagavond: Massimiliano Allegri kan in de komende 48 uur wel eens zijn vertrek bij Juventus aankondigen. Dat meldt onder meer Sport Mediaset.

Allegri kondigde de afgelopen weken meermaals aan dat hij wil aanblijven bij de Italiaanse kampioen, maar de kritiek is flink toegenomen sinds de uitschakeling tegen Ajax in de kwartfinale van de Champions League. De 51-jarige oefenmeester verdedigde zich al door te stellen dat de Amsterdammers geluk hebben gehad.

Allegri ging in 2014 aan de slag in Turijn, nadat hij eerder onder meer werkzaam was geweest bij AC Milan. Hij leidde De Oude Dame onder meer naar vijf opeenvolgende titels in de Serie A. Juventus had mede na de transfer van Cristiano Ronaldo echter zijn zinnen gezet op Europees succes dit seizoen. De nederlaag tegen Ajax kwam dan ook hard aan.

Antonio Conte wordt al getipt als opvolger van Allegri. Hij werd vorig jaar op straat gezet door Chelsea en stond tussen 2011 en 2014 al aan het roer bij de Italiaanse grootmacht.

Bekijk het laatste nieuws