Goal van Anderlecht had niet mogen tellen: Verbist tikt VAR op de vingers

Goal van Anderlecht had niet mogen tellen: Verbist tikt VAR op de vingers

07-05-2019 13:26
30

Yari Verschaeren was afgelopen weekend namens het tienkoppige Anderlecht trefzeker tegen Standard (2-1). Zijn goal had vanwege handspel echter afgekeurd moeten worden volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist, die daarmee videoref Tim Pots op de vingers tikt.

Verschaeren controleerde de knappe pass van Yannick Bolasie met de arm, voordat hij Standard-doelman Guillermo Ochoa omspeelde en de bal rustig in het lege doel schoof. Arbiter Bram Van Driesssche keurde het doelpunt goed, maar wachtte kort op een signaal uit het busje. Daar oordeelde Pots dat het doelpunt geldig was. Een foute beslissing benadrukt Verbist op de website van de Pro League.

Dat was echter niet de enige foutieve beoordeling die Verbist zag. Ook bij Charleroi - Sint-Truiden ging de VAR de mist in. Núrio Fortuna had na 31 minuten rood moeten krijgen voor een charge op Mamadou Sylla. Fortuna kreeg niet eens geel. Extra zuur voor STVV: vijf minuten voor tijd bracht Fortuna de beslissing met de 2-0. Hij had toen echter allang niet meer op het veld mogen staan.