Arnesen over nieuwe trainer bij Anderlecht: “Verschillende topkandidaten

Arnesen over nieuwe trainer bij Anderlecht: “Verschillende topkandidaten"

04-05-2019 07:31 Laatste update: 08:25
7

RSC Anderlecht is na het vertrek van Fred Rutten op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Momenteel neemt Karim Belhocine de honneurs waar. Frank Arnesen laat zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de nieuwe coach.

Er zijn verschillende topkandidaten. “We zijn bezig met het interviewen van verschillende kandidaten. We zitten in het proces dat we de lijst terugbrengen tot drie trainers, om dan tegen eind mei onze definitieve keuze te maken. We mogen geen overhaaste beslissing nemen, maar nóg veel langer moeten we niet wachten, natuurlijk.”

“De trainer moet immers mee kunnen beslissen over de samenstelling van de kern voor volgend seizoen”, vervolgt Arnesen. “Eind mei is een mooie deadline - dan zijn alle competities in Europa afgelopen en is alles duidelijk, voor zowel clubs als voor spelers. Anderlecht heeft alvast niet het geld zoals vroeger. We zullen moeten creatief zijn, en hier en daar een speler huren, al dan niet met een aankoopoptie."

Anderlecht wil een coach die het DNA van paars-wit uitstraalt. "De prioriteit is een coach die de filosofie van Anderlecht belichaamt. Dat wil zeggen: met technisch begaafde spelers aanvallend en dominant voetbal brengen. In geen geval zullen wij een trainer nemen die zweert bij reactievoetbal - dat zou het publiek ook niet pikken, zoals in het recente verleden is bewezen."