OFFICIEEL: Eerste contract bij Beerschot-Wilrijk en kleine steek aan Club Brugge

OFFICIEEL: Eerste contract bij Beerschot-Wilrijk en kleine steek aan Club Brugge

02-05-2019 20:13

Brian De Keersmaecker beleeft de tijd van zijn leven. De amper achttienjarige middenvelder debuteerde onlangs bij Beerschot-Wilrijk. Dat zag hij inmiddels ook beloond worden met een eerste profcontract.

Via de officiële website kondigde Beerschot-Wilrijk het contractnieuws aan. De Keersmaeker zette zijn handtekening onder een tweejarig contract. "Ik kan bijna niet geloven wat me allemaal overkomt de laatste weken", gaf De Keersmaecker aan.

"Die eerste invalbeurt, die eerste goal, die eerste basisplaats, en nu dit." Brian de Keersmaecker leeft op een paarswitte wolk. "Ik ben heel blij dat Beerschot me deze kans geeft. Dit is een droom die uitkomt", aldus de middenvelder.

Club Brugge
Voor De Keersmaecker is het een mooie beloning na een moedige stap. Hij speelde in de jeugdopleiding van Beerschot alvorens naar Club Brugge te trekken. Uiteindelijk verliet hij Blauw-Zwart opnieuw voor zijn ex-club.

"Beerschot was intussen weer een profclub geworden met nieuwe eigenaars die van de jeugdwerking een prioriteit hadden gemaakt. Ik heb niet lang getwijfeld. Het bleek de juiste keuze want ik merkte geen niveauverschil met de opleiding bij Club Brugge", zegt De Keersmaecker.

"Marc Noe, coach Benny en Hernan Losada pakken het heel goed aan. Hernan is zowat mijn mentor geworden. Hij was een van de spelers waarnaar ik opkeek toen ik hier als jonge gast ballenraper was. Samen met Daniel Cruz en Sherjill Macdonald. Niet toevallig alle 3 aanvallende en creatieve spelers", aldus De Keersmaecker.