KV Mechelen sneert naar media: 'Uiterst gekleurde weergave zonder enige context'

KV Mechelen sneert naar media: 'Uiterst gekleurde weergave zonder enige context'

26-04-2019 17:19 Laatste update: 17:31
3

KV Mechelen is serieus 'in haar gat gebeten' door de recente aantijgingen van het bondsparket. De promovendus komt vrijdag met een officieel statement naar buiten. Daarin richt het haar vizier voornamelijk op de rol van de media.

In Mechelen is men misnoegd over de, naar hun zeggen, foute berichtgeving op verschillende nieuwskanalen. 'De club stelt jammer genoeg vast dat in de media verschillende fragmenten uit het bondsonderzoek verschijnen in een uiterst gekleurde weergave en zonder enige context", opent het communiqué.

'Om de sereniteit in dit dossier enigszins te bewaren, zal de club zich ten gepaste tijde verdedigen, door de gekleurde en onjuiste beweringen waarop de vordering van de bondsprocureur is gestoeld, te weerleggen voor de Geschillencommissie Hoger Beroep en niet via de media', kondigt Malinwa aan.

"We bevestigen nogmaals dat de club op geen enkel moment heeft meegewerkt aan enige vorm van competitievervalsing", verzekert Dieter Penninckx nogmaals in naam van de raad van bestuur. Mede-hoofdaandeelhouder Olivier Somers voegt daaraan toe: "Ik benadruk dat ik op geen enkel moment heb meegewerkt aan enige vorm van competitievervalsing."