'Verhaeghe en Bayat bespreken toekomst van Verbist met de KBVB'

'Verhaeghe en Bayat bespreken toekomst van Verbist met de KBVB'

26-04-2019 09:20
78

De laatste dagen van Johan Verbist als scheidsrechtersbaas lijken aangebroken. De 'chef van de refs' zag zijn scheidsrechters dit seizoen meermaals in de fout gaan. Dat kan hem nu de kop kosten.

Verbist gaf woensdag nog aan dat zijn scheidsrechters (waaronder de VAR) opnieuw in de fout gingen in de Play-Offs. Deze keer ging het om het duel tussen Antwerp en Club Brugge, waarin Blauw-Zwart geen strafschop kreeg na een duidelijke fout van Jelle Van Damme. Een nieuwe fout, die mogelijk de druppel was die de emmer deed overlopen.

Bij Het Nieuwsblad weet men dat er woensdag bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dan ook een topoverleg was om de Belgische arbitrage te bespreken. Daar waren ook enkele opvallende aanwezigen. Zo waren er de externe consultants David Elleray en Bertrard Layec samen met bondsvoorzitter Gérard Linard, CEO van de bond Peter Bossaert en CEO van de Pro League Pierre François.

Dat waren niet de enigen, want ook Bart Verhaeghe (ondervoorzitter van de KBVB) en Mehdi Bayat (lid van het Uitvoerend Comité) waren aanwezig. Vooral de aanwezigheid van die twee laatste heren zou kwaad bloed hebben gezet bij andere clubs.

Ook de toekomst van Verbist werd mogelijk besproken in dat topoverleg. Volgens het dagblad zou men bij Club Brugge graag Verbist zien vertrekken en vervangen zien worden door Frank De Bleeckere. Dat plan zou op de volgende raad van bestuur van de Pro League worden voorgesteld aan de clubs.