Waasland-Beveren vol ongeloof na horen van strafeis: Complete waanzin

Waasland-Beveren vol ongeloof na horen van strafeis: "Complete waanzin"

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 18:00di 23-04-2019 om 18:00

Laatste update: dinsdag 23 april 2019 om 18:22di 23-04-2019 om 18:22

Waasland-Beveren heeft via woordvoerder Martijn De Jonge voor het eerst gereageerd op het feit dat de Belgische Voetbalbond degradatie en strafpunten vordert voor de club. De ontzetting bij de Waaslanders is immens.

Waasland-Beveren blijft ontkennen dat de club zich schuldig heeft bevonden aan wedstrijdvervalsing. "De vraag naar matchfixing is inderdaad gesteld, maar we zijn daar nooit in mee gegaan", laat woordvoerder De Jonge weten aan Sporza. "Wij zijn meer slachtoffer in deze zaak en toch wordt ons iets ten laste gelegd", klinkt het.

De strafeisen zijn dan ook hard aangekomen bij Waasland-Beveren. "Zowel de club als 4 bestuurders worden vervolgd. Dat is voor ons een grote verrassing en ontgoocheling. Ze eisen nu de degradatie naar 1B en 6 punten aftrek: complete waanzin!", klinkt het fel. Waasland-Beveren maakt zich vanaf nu op voor een juridisch gevecht. "We gaan nu volop aan het werk met onze advocaten. Het doel is om aan te tonen dat er actief noch passief is meegewerkt aan competitievervalsing", besluit de woordvoerder.

Vier bestuurders
Voorzitter Dirk Huyck (voorzitter Waasland-Beveren) alsook bestuurders Olivier Swolfs, Walther Clippeleyr en Jozef Van Remoortel behoren tot de dertien individuen die voor de Geschillencommissie Hoger Beroep moeten verschijnen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws