Club Brugge moet de rol lossen na gelijkspel tegen Antwerp; Genk zes punten los

22-04-2019 16:21 Laatste update: 16:31
112

KRC Genk is dé grote winnaar van het weekend geworden. Club Brugge heeft maandagnamiddag immers punten laten liggen op het veld van Antwerp. De troepen van Ivan Leko kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel, waardoor de achterstand op leider Genk nu zes punten bedraagt.

De thuisploeg schoot het best uit de startblokken in De Bosuil. Antwerp domineerde in de duels en kreeg de beste kansen. Mbokani nam een botsende bal meteen op de slof, Horvath moest met een zweefsprong een geweldige goal voorkomen. Club prikte tegen via Openda, maar het was Antwerp dat meer drang toonde. Refaelov pakte uit met een volley aan de tweede paal. Mbokani stond klaar om binnen te tikken, maar Mata behoedde Club voor een achterstand.

Blauw-Zwart had in de eerste helft moeite om in het strafschopgebied van Antwerp te komen. De defensie van de thuisploeg hield makkelijk stand. Leko besloot dan ook in te grijpen tijdens de rust. De bleke Openda mocht in de kleedkamer blijven, Amrabat was zijn vervanger. Club begon ook beter aan de tweede helft. Vormer stormde alleen richting Bolat, maar die pakte uit met een broodnodige redding.

Bij de daaropvolgende aanval was het bijna bingo aan de overzijde. Mbokani mocht een corner van dichtbij inkoppen, Horvath was attent en duwde het leer over zijn kooi. Even later was de Congolees opnieuw gevaarlijk. Hij verlengde een lange bal magistraal naar Lamkel Zé. Die bracht voor, Baby kwam net te laat. Club moest opnieuw de wet van de sterkste ondergaan. Danjuma kwam nog eens dreigen, maar Bolat kon zijn schot wegboksen.

Tijdens het laatste kwart begon de wedstrijd stilaan dood te bloeden. Er slopen veel slordigheden in het spel van beide ploegen. Doelpunten vielen er niet en daardoor is Genk dé grote winnaar van het weekend geworden. Dankzij het 0-0 gelijkspel van Club Brugge tegen Antwerp is de voorsprong van de Limburgers gegroeid naar zes punten. De titelstrijd lijkt in een beslissende plooi te vallen.