U17 van Anderlecht gaat onderuit tegen Ajax en moet spelen voor derde plaats

22-04-2019 14:03 Laatste update: 14:27
1

De U17 van RSC Anderlecht is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de finale van de Future Cup. De jonkies van paars-wit moesten het onderspits delven voor hun leeftijdsgenoten van Ajax: 0-1. De Amsterdammers spelen maandagavond de finale tegen Juventus.

Anderlecht heeft in zijn vorige wedstrijden op de Future Cup veel indruk gemaakt, onder andere met een klinkende 4-0 overwinning tegen Paris Saint-Germain. Tegen Ajax was Anderlecht echter niet opgewassen. De Nederlanders namen meteen het heft in handen in de halve finale en kregen een pak kansen in de eerst helft. Op het eerste doelpunt was het wel wachten tot kort voor de rust.

Kasanwirjo kon een hoekschop aan de eerste paal binnenkoppen. Na de pauze nam Ajax de voet van het gaspedaal, maar bewaarde wel de controle over de wedstrijd. Anderlecht kreeg amper kansen en in de slotfase gooide Ajax de partij helemaal op slot. De eerste counter werd nog onbegrijpelijk gemist door Pinas, maar een halve minuut later maakte hij alsnog de tweede goal van Ajax.

Anderlecht verliest met 0-2 van Ajax en moet zich opmaken voor de troostfinale maandagnamiddag. Die wordt gespeeld tegen Atlético Madrid. Beide ploegen speelden al tegen elkaar in de groepsfase. Die wedstrijd eindigde op 1-1. Ajax mag nadien de finale spelen tegen Juventus.