Waasland-Beveren laat Moeskroen op laatste plaats na nipte overwinning

21-04-2019 21:45

Waasland-Beveren en Moeskroen speelden zondagavond een kelderduel in Play-Off 1. Waasland-Beveren hield de drie punten op de Freethiel.

Beide ploegen hadden nog maar één punt gescoord in vier wedstrijden. Waasland-Beveren startte het best en werd na amper tien minuten beloond met een goal van Verstraete. De middenvelder schoot vanuit de tweede lijn binnen na een ingestudeerde corner. De thuisploeg kreeg nog kansen via Milosevic, Verstraete en Lulic, maar Moeskroen kon vlak voor rust gelijk maken. Dussenne bleef kalm en maakte 1-1 vanop de stip.

Na de pauze was Moeskroen scherper. Awoniyi wrong meteen een kans de nek om. Even later moest Debaty redding brengen op een poging van Bakic. Toch viel de goal aan de overzijde. Op assist van de sterke Verstraete kopte Milosevic binnen. Moeskroen zocht nog het gelijkspel, maar Dione zag zijn poging van de lijn gekeerd. Ook Awoniyi en Pierrot konden niet scoren, die laatste raakte zelfs nog het doelhout. Waasland-Beveren sleepte de zege binnen.

Moeskroen blijft nu alleen achter met amper 1/15. Het kan de topvorm uit de reguliere competitie niet bevestigen. Waasland-Beveren heeft zijn eerste zege beet, maar staat wel op liefst negen punten van leider Union.