Club Brugge moet oppassen voor duo van Antwerp: Ervaren koningskoppel

Club Brugge moet oppassen voor duo van Antwerp: "Ervaren koningskoppel"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 14:33zo 21-04-2019 om 14:33

Club Brugge gaat maandagnamiddag op bezoek bij Royal Antwerp FC. De troepen van Ivan Leko moeten winnen op De Bosuil om in het spoor te blijven van leider KRC Genk. Maar het wordt geen wandeling in het park voor Blauw-Zwart.

Antwerp is immers dé ploeg in vorm in Play-Off 1. De mannen van Laszlo Bölöni begonnen met negen op twaalf. Club is in ieder geval op zijn hoede voor twee spelers van de Great Old. "Deze zomer haalde Luciano D’Onofrio Lior Refaelov en Dieumerci Mbokani naar De Bosuil. Het duo dat naam maakte in respectievelijk Brugge en Luik, moest Antwerp een kwaliteitsinjectie geven voorin, wat hen heel goed gelukt is", staat te lezen in een voorbeschouwing op de website van Blauw-Zwart.

"Terwijl ‘Rafa’ met tien goals de topschutter is, nestelt Mbokani zich ietwat verrassend in de rol van aangever. Met zeven assists doet niemand bij Antwerp beter. De Congolees heeft ook al negen doelpunten op zijn naam staan, op 53 schoten. 17% van z’n schoten gaat tegen de netten. Refaelov lijkt dus meer de afwerker te zijn, maar staat na Hairemans op de tweede plaats bij Antwerp als het op ‘Shot Assists’ aankomt (passes die tot een schot leiden). Hadden zijn collega’s wat meer geluk bij de afwerking, dan zat de Israëliër misschien al in de dubbele cijfers."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws